Folytatódnak az egyeztetések, fontos témák kerültek terítékre

Folytatódnak az egyeztetések, fontos témák kerültek terítékre

Menetrendmódosítási lehetőségekről, fejlesztési lehetőségekről esett szó. Új online utastájékoztatási felület indul.



Folytatódtak a helyi járattal kapcsolatos egyeztetések. A tegnapi napon Dr. Aubermann Zoltánnal, a helyi járat szolgáltatójának (M-Bussal Kft.) képviselőjével tartottunk megbeszélést. Az aktuális témák átbeszélése mellett a szolgáltató szempontjából nyerhettem betekintést a helyi járat működésébe, összefüggésekbe.

Többek között az alábbiakról állapodtunk meg:

  • Új menetrend kerül elkészítésre, amely biztosítani fogja az eljutási lehetőséget a vasútállomásra illetve az Akai úti bevásárlóközponthoz, továbbá pedig kiszolgálja a hivatásforgalom (munkába és iskolába járás) igényeit.
  • Az új menetrenddel egyszerűsödik a vonalhálózat is: nem lesz négyféle autóbuszvonal, hanem egyszerűen áttekinthető útvonalon fognak közlekedni a helyi autóbuszok.
  • A megállóhelyeken kihelyezett menetrendi tájékoztatók megújulnak. Átláthatóbb, nagyobb betűméretű táblákat alakítunk ki.
  • Új online utastájékoztatási felület indul együttműködésünknek köszönhetően, melyen a menetrendről, a bérletértékesítési helyekről, aktuális közlekedési információkról, menetrendi változásokról informálódhat az utazóközönség. Erről további információt később fogunk megosztani.

A menetrend kialakítását, valamint a lakossági véleményezést követően az önkormányzat megtárgyalja a módosítást, melyről szintén be fogunk számolni. Ezek után kerülhet majd bevezetésre a megújított menetrend.


Hornich Barnabás

Újabb Régebbi